Konkurs Public For Me: Kawiarnia Wedel

Konkurs Public For Me: Kawiarnia Wedel

Konkurs

Lokalizacja: Polska
Powierzchnia: 100 m2
Status projektu: Projekt koncepcyjny
Wyniki konkursu: Wyróżnienie
Warto zobaczyć: www.foorni.pl

Zaprojektowanie kawiarni Wedla jest nie lada wyzwaniem dla początkującego architekta wnętrz. W swojej pracy podjęłam próbę zaprojektowania przestrzeni, która łączyłaby stare elementy z nowymi, a całość byłaby zbudowana na zasadzie kontrastu. Odważna forma baru współgra z klasykami wzornictwa – giętymi krzesłami Thoneta.

O przeszłości i tradycji przypominają nam ów krzesła, a także inne detale, które przewijają się we wnętrzu (rzeźbione stoły, stare kredensy, stara ceramika, stolarka drzwiowa). Inspiracją do stworzenia takiej formy baru, była połamana czekolada, a co z tym idzie – jej nieregularność. Bez wątpienia bar stanowi dominantę we wnętrzu.

Proponowana przeze mnie kolorystyka jest naturalna, ciepła. Sporo tu drewna, białej cegły, jak i wcześniej wspomnianej – starej ceramiki.

Wedel
Wedel
Wedel
Wedel
Wedel
Wedel
Wedel

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!